EnglishDeutschHrvatski

Poštovani vlasnici ili posjednici kućnih ljubimaca,

obavještavamo Vas da je 2. lipnja 2018. godine na snagu stupila Odluka Gradskog vijeća Grada Našica o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama (dalje Odluka) kojom se između ostalog propisuju odgovornosti i obveze fizičkih i pravnih osoba radi zaštite životinja, ali i nadzor nad provođenjem odredbi Odluke i prekršajne odredbe, sukladno novom Zakonu o zaštiti životinja iz 2017.g.

Ovim informativnim letkom donosimo Vam kratak pregled obaveza koje ste kao vlasnici/posjednici psa i/ili mačke dužni poštivati.

OBAVEZNO MIKROČIPIRANJE:

Svi psi i/ili mačke na području Grada Našica moraju biti mikročipirani, dakle upisani u službene evidencije putem ovlaštene veterinarske stanice s genetskim podacima i podacima o vlasniku/posjedniku i njegovoj adresi prebivališta odnosno boravka.
Za mikročipiranje i cijepljenje psa i/ili mačke odgovoran je vlasnik/posjednik.

Ukoliko Vaš kućni ljubimac nije označnen mikročipom i/ili nije cijepljen dužni ste to učiniti odmah putem nadležne veterinarske stanice i u najkraćem roku o tome dostaviti obavijest na adresu Grad Našice, Trg dr. Franje Tuđmana 7, 31500, Našice ili elektronski na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. U obavijesti dostavite podatke o broju mikročipa, vrsti psa/mačke, ime i prezime vlasnika/posjednika te Vašu adresu.

Ovim putem obavještavamo sve građane da će komunalni redari od 18. lipnja 2018. godine provoditi kontrolu i nadzor provođenja obveznog mikročipiranja pasa kod posjednika pasa čiji psi nisu upisani u Upisnik kućnih ljubimaca. Pri tome je skrbnik životinje dužan komunalnom redaru omogućiti nesmetano provođenje nadzora i predočiti dokaz o izvršenom mikročipiranju psa.

Nadzor cijepljenja nadležnost je veterinarskog inspektora.

KONTROLA RAZMNOŽAVANJA:

Zakonska obaveza vlasnika/posjednika je osigurati kontrolu razmnožavanja životinja.

Odlukom je na području Grada Našica propisana trajna sterilizacijapasa i mačaka kao obvezan način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka, osim u slučajevima kada je njihov vlasnik/posjednik:

  • uzgajivač kućnih ljubimaca namijenjenjih prodaji, koji ima rješenje nadležnog tijela o registraciji uzgoja te

  • uzgajivač kućnih ljubimaca koji nisu namijenjeni prodaji, a koji ih je prijavio radi evidentiranja gradskom upravnom tijelu nadležnom za zaštitu životinja.

Prijavu radi evidentiranja kućnih ljubimaca koji nisu namijenjeni prodaji, a koje ne želite podvrgnuti trajnoj sterilizaciji možete izvršiti komunalnom redaru na telefon 031/618 174 ili elektronski na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Budite odgovorni i ne riskirajte novčane kazne. Odvedite svog psa na mikročipiranje i cijepljenje. Brinite za svoje kućne ljubimce i pridržavajte se zakonskih obveza.

GRAD NAŠICE

 

Povezani pojmovi:

Gradonačelnik

Kresimir Kasuba 2021
logo
koronavirus grad 2
zona glavna
Close the dialog

Kontaktirajte Grad Našice

lokalni2021
logo lenta
izbori2020
izbori2019
Logo izboriZaEu2019 2
logo manjine 2019
hodocasnicki put turisticki nasice

INDUSTRIJSKA ZONA

industrijskazona

www.nasice.hr | Službene stranice grada Našica | Sva prava pridržana.