EnglishDeutschHrvatski
polaganje1

Jučer je povodom Dana državnosti, na glavnom trgu doktora Franje Tuđmana ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska upriličeno svečano polaganje vijenaca i paljenje svijeća za sve poginule, nestale i preminule branitelje Republike Hrvatske.

Svijeće i vijence su upalili i položili predstavnici Grada na čelu s gradonačelnikom Josipom Miletićem, dogradonačelnicima Krešimirom Žagarom i Hrvojem Šimićem kao i predsjednikom Gradskog vijeća Stjepanom Pintarićem te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, djeca i udovice poginulih i nestalih branitelja te drugi gradski vijećnici i predstavnici udruga koje djeluju na području grada Našica.

polaganje2

Prije samog čina polaganja vijenaca i paljenja svijeća ispred zgrade gradske Uprave održan je tradicionalni nastup Gradske glazbe Našice kao i našičkih mažoretkinja „Dora“.

Fra Ante Perković izmolio je molitvu za sve poginule, nestale i preminule branitelje, a nakon toga u crkvi sv. Antuna Padovanskog održana je sv. misa za domovinu Republiku Hrvatsku.

Prigodnim riječima svim prisutnima na polaganju vijenaca obratio se i gradonačelnik grada Našica Josip Miletić, koji je među ostalim istaknuo veliku važnost obilježavanja Dana državnosti, dana koji treba ostati kao jedan od najvažnijih trenutaka u novijoj hrvatskoj povijesti.

polaganje3

"Čestitam svim našim sugrađanima, svim Našičankama i Našičanima, svim Hrvaticama i Hrvatima Dan Državnosti. Ono što je važno u ovom trenutku je sjetiti se svih onih koji su svoje živote ugradili u stvaranje naše domovine. Pred nama je još puno posla i sve ono što smo do sada planirali mora biti postavljeno na jasnim temeljima. Hrvatski narod je narod koji poznaje dobro svoju povijest, koji zna što se dogodilo u prošlosti i koji će znati graditi i bolju budućnost. Moja želja je svakako da grad Našice izgleda upravo onako kako to svi očekujemo i zaslužujemo. Još jednom čestitam svim našim sugrađanima Dan Državnosti." - rekao je među ostalim u svom obraćanju gradonačelnik Josip Miletić.

 

Povezani pojmovi:

Gradonačelnik

gradonacelnik josip miletic
advent grad reklama

zona glavna
Close the dialog

Kontaktirajte Grad Našice

logo lenta
hodocasnicki put turisticki nasice

INDUSTRIJSKA ZONA

industrijskazona

www.nasice.hr | Službene stranice grada Našica | Sva prava pridržana.