EnglishDeutschHrvatski
beba5

Vrlo vesele vijesti za sve sugrađane grada Našica.

Našičko rodilište ove je godine svoj prvu bebu trebalo čekati tek nešto više od 12 minuta. Naime, mala Ana Matoković rodila se odmah iza ponoći, u 00:12 minuta. Upravo tada ponosna mama Kristina i tata Darko Matoković postali su po treći puta roditelji.

beba2

„Predivno se osjećam, sve je u najboljem redu i mala Ana je odlično. Možda malo glasna, ali vjerujem kako ćete za nju još ćuti. Dijete nije bilo planirano, ali je sreća prevelika. Iako nije bilo po terminu, u samo 12 minuta od hodnika do rađaone i naša mala curica je ugledala svijet, tako da su dva starija brata od 24 i 20 godina Luka i Martin dobili malu sestricu Anu.“  - rekla je vrlo sretno mama Kristina.

Naravno i ove godine mami Kristina i prvoj našičkoj bebi Ani, tradicionalno u posjetu je došao gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar u pratnji ravnatelja bolnice Hrvoja Šimića, šefice odjela Blaženke Klapan i ostalih sestara i doktora.

beba4

„Evo s zadovoljstvom mogu reći kako je već među prvim bebama, uopće rođenim u Hrvatskoj i naša mala Ana Matoković. Naravno, prije svega velike čestitke roditeljima i vjerujem kako je ovo stvarno lijep ulazak obitelji u 2017. godinu, a što se Grada tiče, ovo je za nas stvarno vrlo lijepa tradicija. Ovo je jedan od najljepših trenutaka u mome poslu jer doći i čestitati prvoj rodilji i vidjeti prvu bebu to je stvarno nešto prekrasno. Naravno tu je i simboličan financijski poklon Grada Našica koji će im sigurno pomoći u prvim mjesecima. Isto tako čestitka njoj je i čestitka i cijelom našem rodilištu i bolnici, djelatnicama i djelatnicima kojim od srca želimo da u rodilištu imaju što više posla, za razliku od drugih odjela bolnice kojima želimo što manje posla. naravno, kako nam je važno da nam bolnica i dalje bude tu u Našicama kako čvrst i stabilan sustav po kojemu je naš grad i prepoznatljivi.“ – rekao je među ostalim gradonačelnik Grada Našica Krešimir Žagar.

Naravno par riječi rekao je domaćin bolnice, ravnatelj Hrvoje Šimić koji je također čestitao sretnim roditeljima na rođenju malene Ane.

beba3

„Ovom prilikom se naravno zahvaljujemo našem gradonačelniku grada Našica, gospodinu Krešimiru Žagaru na još jednoj posjeti i poklonima koje je ponovo Grad darivao prvoj rodilji na ovom odjelu. Kao ravnatelj se također priključujem čestitkama gospođi i gospodinu Matoković kao i bebi Ani. Ovo je stvarno lijepa gesta Grada što prati rad bolnice jer svi znamo koliko je ona značajna za naš karaj.  Kako smo mogli čuti, a meni kao ravnatelju je važno što je gospođa Matoković pohvalila uslugu koja je stvarno odrađena na vrhunskom nivou. Mi ćemo se naravno od strane bolnice potrudit u ovom odjelu koji je moderno uređen i opremljene da ga nastavimo opremati i dalje medicinskom opremom i a se uspješno riješi i veliki problem, a to je nedostatak kadrova.“ – rekao je među ostalim ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić.

Par riječi o broju rođene djece i opremljenosti odjela rekla je i glavna šefica odjela Blaženka Klapan.

beba1

„Dakle ove godine smo imali 434 poroda, sve ukupno 436 beba jer smo imali četiri blizanačke trudnoće. U odnosu na prethodnu godinu to je ipak 19 poroda manje, ali smo sve ukupno zadovoljni jer smo u prosjeku. Ako pogledamo odjel, mogu reći kako smo jako zadovoljni opremom. Ove godine nabavljeno je jako puno stvari od instrumenata, opreme za rađaonu, za operacijski stol, monitori i drugo. Jedino što moram istaknuti kako nismo zadovoljni sa  trenutnom situacijom sa kadrovima. Za prošlu godinu možemo biti sretni što je prošla jer smo imali puno dugotrajnih bolovanja zbog povreda, čak 8 sestara i liječnica tako da smo tu bili u velikom problemu. Pomogli su nam doktori iz doma zdravlja pa smo ipak nekako uspjeli odraditi svoj posao.“  - rekla je za kraj doktorica Blaženka Klapan.

 

Povezani pojmovi:

Gradonačelnik

gradonacelnik josip miletic
program dana grada 1a
Close the dialog

Kontaktirajte Grad Našice

logo lenta
hodocasnicki put turisticki nasice

INDUSTRIJSKA ZONA

industrijskazona

www.nasice.hr | Službene stranice grada Našica | Sva prava pridržana.